La nostra salsa holandesa

Des de Can Jordi, feia temps que teníem pensada aquesta secció: l’apartat de les receptes de Can Jordi, anirà destinat a tots aquells amants de la nostra cuina que vulguin recrear les nostres elaboracions. Per començar ho farem amb una de ben senzilla.

La salsa holandesa és una de les salses més emblemàtiques del nostre cuiner Jordi. Des de l’ocasió dels Tastets d’aquest any, que la veiem comuna en les seves creacions.

Hi ha qui diu que és una de les salses més difícils de fer donades les característiques i la dificultat en el quall, però avui us donarem consells per a què us sigui més fàcil.

 

En farem per una bona colla, per tant tots cap al super.

INGREDIENTS

– 2 rovells d’ou

– 250 grams de mantega clarificada (en venen a qualsevol supermercat)

– 2 cullerades de llimona

– Un polsim de sal i pebre al gust

 

Si voleu fer la mantega clarificada des de casa, podeu ficar-la a escalfar i separar la part de dalt del pòsit de la capa inferior. La part que ens interessa és la de sobre, que no conté productes làctics i que manté el sabor encara que s’escalfi.

 

PASSOS

– Primer de tot si ja teniu la mantega clarificada, col·locarem els dos rovells a emulsionar (montar) al escalfar-les. Quan vagin augmentant de mida, hi hem d’afegir el suc de llimona.

– La part crítica i difícil és la d’anar vessant la mantega clarificada i calenta en la mescla mentre es segueix batent i evitant que se’ns talli.

– Si es talla, podem agafar un altre bol i començar el procés de nou amb un altre rovell i afegir la salsa tallada, ara bé, les proporcions variaran.

 

CONSELLS 

És important el bany maria, per a controlar la temperatura ja que la salsa holandesa només es pot fer a menys de graus.

14274575_10209371784443470_289940718_oI ja està. Ja tenim la salsa holandesa preparada per servir amb peixos, hortalisses o per a gratinar.

Si no te’n surts, vine a provar-la al nostre restaurant i així t’inspires!

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment